KADIKÖY İKİNCİ EL EŞYA

 Günümüzde ikinci el eşyaya rağbet artmıştır. Bunun tek sebebi nin ekonomi olduğu düşünülse de çocukluğumuzda bize öğretilen veya alışmış olduğumuz gerçegi ’’yıpranmadan atma ‘’ sözüğünü unutuyoruz.

Kadıköy İkinci el eşya satan dükkanlar için birçoğumuzun doğru bildiği yanlışlar var.Bunlardan biri yıpranmış mobilyaların , bozulmuş beyaz eşyaların , rutubetli ürünlerin satıldığına dair yanılgalardır

Yanıldığımız gibi birçok nedeni de unutuyoruz.Bunlardan biri Ev değiştir ken ,yeni eve büyük veya küçük gelen , eve sığmayan eşyaların ev ekonomisine katkı da bulunmak için ikinci el eşya satan dükkanlara para karşılığında verildiğini unutuyoruz.

KADIKÖY 2. EL ALIM YAPANLAR

İkinci el eşyalara rağbettin artmasının birçok sebebi vardır .Bu sebeplerden biri de ekonomi , Türkiye’nin ekonomisinin pandemiyle birlikte daha kötüleştiği yadsınamaz bir gerçektir.

Pandemi ( salgın ) dönemi tüm dünyaya etkisi altına aldığından sıfır ürünlere yapılan fiyatlandırma da artmıştır .Eskiden ikinci el eşyayı ucuz bulan insanlar yani sıfır ürünleri tercih edenler şimdi sıfır ürünleri pahalı bulduklarından ikinci el eşyaya rağbet gösteriyor.

Bazıları da ikinci el eşyaya yönlenmesinin nedeni ikinci el eşyalarda yaşanmışlıklarının olduğu düşüncesidir.Bu insanlar bit pazarları diye adlandırdığımız ikinci el eşya satan pazar yerlerinde ve konteynerların yanına konulan eşyaları bulmak için çok zaman harcarlar .Bu insanlar için ikinci el eşyaların toplandığı dükkanların oturdukları bölgede olması çok işlerini yarıyor . Hem zamandan kazanıyor,hemde bit pazarları genellikle oturdukları bölgelerde olmuyor . Bundan dolayı ulaşıma harcadıkları parada ceplerinde kalıyor.

İkinci el ürünleri tercih edenlerin birçoğu da ögrenci dir . Özellikle üniversite Ögrencileri dir .Bu öğrenciler okumak için şehir dışına çıktıklarında ögrenci yurtlarından çok apartlarda veya daireleri daha çok tercih ediyorlar. Bunun sebebinin de rahatlık olduğu düşünülür.Öğrenci için ayrı ev ne kadar önemliyse o oranda ekonomide önemlidir. Ondan dolayı ikinci el ürünleri tercih edenlerin çoğu ögrencidir. Yüzdelik dilim vermek gerekirse % 65 oranın kapsıyor.Ögrenci için rahatlık yani özgürlük ne kadar önemliyse kullandıkları ürünlerinde rahat olması o derece önemli.

Bildğimiz birçok dev markanın ürünleri rahat olmasıyla bilinir .Bu ürünleri de Kadiköyde ikinci el eşya satan dükkanlarda görebiliriz.

İstanbul’un her ilçesinde bulunan ikinci el ürünleri satan dükkanlara uğramınızı öneririm.Özellikle Kadıköy gibi tarz olarak gelişmiş ve bilinçli insanların bulunduğu bölgelerden almanızı tavsiye ederim.Bir insanın tarz olarak gelişmiş olması ; tarzların değişmesi süre ve yıla dayandığından bazı ürünler sizi belki bazen seksen’li yıllara bazen doksan’lı yıllara götürecektir.

KADIKÖY İKİNCİ EL EŞYA SATAN DÜKKANLAR

Kadiköy İkinci el ürünleri satan dükkanları tercih etmenizin nedeni günümüzde vintage dekarasyon olarak bilinen gerçekten eski olan ürünleriyle veya retro dekorasyon dediğimiz eski görünen yeni ürünlerle ev dekarasyonunuzu gerekleştirebilme ihtimalinizdir.

İkinci el ürünleri sizi bu sebeple geçmişe olan özleminizi giderebilir veya sıfır ürünlere vereceğiniz fahiş fiyatlardan kurtarabilir.Hatta günümüzde cebinizi yakmayacak fiyatlarla ev dekarasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İkinci El Eşyanın Merkezi

İkinci El Eşya Alım Satımında Güven